Zupa krem z cebuli

Zupa krem z cebuli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    6 szt
  • ziemniaki

    4 szt
  • rosół

    1 l
  • marchewka

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    2 łyżki
  • śmietana

    4 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy i podsmażamy na maśle, gdy już będzie dosyć miękka do garnka wlewamy rosół oraz dodajemy pokrojone ziemniaki i marchewkę. Następnie gdy ziemniaki będą już miękkie zagęszczamy zupę wcześniej wymieszaną z mąką śmietaną (i oczywiście zahartowaną) i doprowadzamy do wrzenia. Ostatni krok to zblendowanie zupy :) Ja lubię podawać ją z uprażonym słonecznikiem i kawałkami sera pleśniowego smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 02.05.2012 18:04
wygląda pysznie ! Muszę ją kiedyś zrobić :)
pacpaw 25.04.2012 00:03
muszę jąz zrobić
ewka1978 24.04.2012 07:14
Smakowita
Justyna37 24.04.2012 06:51
smaczna
Ania67 23.04.2012 16:03
bardzo fajna
Dorian 21.04.2012 14:05
pycha
ronald88 14.04.2012 14:45
super
Monika78 12.04.2012 21:25
Świetny przepis
edita15 12.04.2012 21:08
szybka
tom 12.04.2012 21:02
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat