Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem z buraka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
schab bez kości 0,5 kg
marchewka 1
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
Kostki rosołowe Kucharek 1 kostka
śmietana 18 proc
cebula opalona 1

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem z buraka


sposób:
Robimy Wywar : schab ,marchew i palona cebula
Sól,pieprz , kostka rosołowa liść laurowy
Gotujemy buraki oddzielnie
Następnie Ugotowane i obrane buraki blendujemy razem ze schabem marchwia cebulka i bulionem
W zaleznosc od konsystencji dodajemy tyle wywaru ile uwazamy za sluszne i smietane
Gotujemy jeszcze z 20 min.na malym ogniu zeby zredukowac.
Kochani zapomnijcie o dodawaniu ziemniakow zupa stanie sie nie jadalna
Grzanki
Do dekoracji listki botwinki i tyle

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak