Zupa - krem z brzoskwiń, marchwi i rodzynek z groszkiem ptysiowym.

Zupa - krem z brzoskwiń, marchwi i rodzynek z groszkiem ptysiowym.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

  • mleko 2%

  • brzoskwinia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zupa - krem z brzoskwiń, marchwi i rodzynek z groszkiem ptysiowym.

- 500 ml wywaru z warzyw
- mleko
- 50 dag marchwi
- 4 brzoskwinie (mogą być z puszki, wtedy 8 połówek)
- 2 garście rodzynek
- ½ szklanki śmietany 12 % do kawy
- sól, pieprz biały, cukier

Marchew należy obrać, umyć pokroić na małe kawałeczki i ugotować ją w mleku. Należy dodać tyle mleka, aby była przykryta w całości. Gdy już będzie miękka, należy ją zblenderować, następnie dodać brzoskwinie i znów zmiksować. Następnie dodać rosół, śmietanę, rodzynki i gotować kilka minut. Jeżeli zupa będzie za gęsta dodajcie po prostu czystej wody mineralnej, tyle ile uważacie, do osiągnięcia odpowiedniej gęstości. Zupę podajemy z groszkiem ptysiowym i rodzynkami.

przepis pochodzi z mojego bloga www.gastronomygo.blogspot.com ;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halinka1011 09.03.2011 07:58
świetny przepis
bernika 08.03.2011 23:15
dlaczego nie wpisujesz wszystkich skladnikow tak jak nakazuje regulamin tylko czesc a reszte kopiujesz?
patusia 08.03.2011 22:40
Fajny przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat