Zupa krem z brokuła i kalafiora

Zupa krem z brokuła i kalafiora

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    1 główka
  • kalafior

    1/2 główka
  • bulion drobiowy

    1 litr
  • czosnek

    1 ząbek
  • koper

    1/2 pęczek
  • śmietana

    3 łyżki
  • sól

    1 do smaku
  • pieprz

    1 do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do ugotowanego bulionu (woda, korpus, warzywa), wrzucamy rozdrobnionego kalafiora i brokuły i gotujemy do momentu aż będą miękkie.Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojony drobno koperek i na koniec miksujemy wszystko blenderem.
(jeśli ktoś woli koper pływający w zupie, można wrzucić go po zblendowaniu brokułów i kalafiora, opcjonalnie można zmiksować też warzywa na których gotowaliśmy bulion,ale zmieni to trochę smak i kolor kremu). Doprawiamy sola, pieprzem i odrobiną śmietany.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Christopher 06.03.2014 18:47
Smaczna zupka.
patryska76 06.03.2014 16:14
Pyszny krem ;-)
Ola1984 06.03.2014 15:39
Fajna, pożywna zupka :)
dada 06.03.2014 15:22
super zupka :-)
Lidzia 06.03.2014 15:18
Moja ulubiona zupka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat