Zupa krem z borowików

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • borowiki

    20 dkg
  • włoszczyzna

    15 dkg
  • cebula

    1 sztuka
  • śmietana 18 proc

    4 łyżki
  • pietruszka zielona

    szczypta
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

    szczypta
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    szczypta

lane ciasto

  • jajka

    2 sztuki
  • mąka pszenna

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wrzucić umyte, rozdrobnione borowiki, podgotować na wolnym ogniu około 45 minut. Następnie wrzucić włoszczyznę, cebulę i gotować do miękkości. Gdy składniki będą ugotowane zmiksować zupę na krem, doprawić przyprawami do smaku. Zaprawić odrobiną śmietany. Moja rodzina lubi tą zupę z lanym ciastem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 12.02.2016 09:46
pyszna zupa na obiad
Ola1young 11.02.2016 19:25
pyszna zupa
gregor# 10.02.2016 21:15
pychota :)
ada.la 10.02.2016 13:31
fajna zupka
Pani Domu 10.02.2016 12:23
bardzo dobra zupa
bertpvd 09.02.2016 09:17
pyszna zupa !
Ewelina1991 09.02.2016 08:30
pyszna zupka
Granita 08.02.2016 22:09
taka zupa z "prawdziwych", nie suszonych ani mrożonych grzybów smakuje wybornie
Janina 08.02.2016 21:55
Pyszności;))
Bernadeta1 08.02.2016 21:54
smaczna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat