Zupa - krem z bobu

Zupa - krem z bobu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bób

    0,5 kg
  • śmietana 18-procentowa

    1 szkl
  • olej

    2 łyżki
  • bulion warzywny

    3 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bób przepłukac wodą i lekko ugotowac, obrac z łupinek. Bulion zagotowac, dodac obrany bób i zmiksowac. Cebulę drobno posiekac i zeszklic na oleju, dodac do zupy. Doprawic solą i pieprzem oraz śmietaną. Dobrze smakuje z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

szajba2

27.05.2011 12:12
krem to nie dla mnie

Barbara55

13.05.2011 18:43
a czy bóbr lubi bób?

kielcok1

27.04.2011 16:04
dobry jest z bobu jeszcze lepszy z bobru

Ela20

12.02.2011 13:16
A ja bardzo lubie bób, z masełkiem i natką pietruszki :)

rakow2

28.01.2011 14:12
z bobem nie zaryzykuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat