Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa krem z awokado i kokosa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
awokado 2 sztuki
jogurt naturalny 300 gram
mleczko kokosowe 150 ml
oliwa 1 łyżka
cukier 1 szczypta
cytryna 1/2 soku
sól 1 szczypta
kostka rosołowa 1/2 warzywna

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem z awokado i kokosa

Kostkę bulionową wrzuciłam do garnka. Zalałam odrobiną gorącej wody.Wymieszałam i dolałam wodę do objętości 300 ml. Cebulki dymki zsiekałam to samo zrobiłam z czosnkiem( po wcześniejszym obraniu oczywiście). Awokado przekroiłam na połowę i usunęłam pestkę. Miąższ wrzuciłam do miski, wlałam bulion, mleczko kokosowe, oliwę i łyżkę soku z cytryny. Dorzuciłam dymkę, jogurt oraz cukier. Wymieszałam. Zmiksowałam na najwyższych obrotach na kremową zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 06.02.2013 11:41
Czegoś nie rozumiem. Raz dodajesz przepis na 2-3 sztuki! fasolki szparagowej wymieszanej z 2 łyżkami koncentratu i 2 łyżkami oliwy podane na waflu ryżowym. Później dodajesz przepis na zupę z awokado i mleczka kokosowego. Przykro mi, ale nie wierzę, że to jest Twój przepis. Tym bardziej, że zdjęcie ewidentnie skanowane. Nie polecam.
Megi 29.08.2012 07:37
ciekawe jak smakuje:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak