Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA KREM Z „KAROTKI”

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka karotka 5 szt
ziemniaki 5 szt.
cebula 1 szt.
masło 1 łyżka
wywar warzywny 4 szklanki
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
ser żółty 5 d
płatki migdałowe 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA KREM Z „KAROTKI”

Wykonanie:
Marchewkę i ziemniaki obrać pokroić w kostkę, zalać wywarem i ugotować na wolnym ogniu. Cebulę pokroić, zeszklić i udusić na maśle. Następnie wymieszać z ugotowanymi warzywami, wystudzić i zmiksować. Przyprawić do smaku i posypać startym serem migdałami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 09.10.2013 22:22
bardzo smaczna zupka
Lis 09.10.2013 20:33
Mniam- będę musiała takiej zupki spróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak