Zupa krem warzywno-pomidorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    3 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • pomidory krojone z puszki

    2 szt
  • Bazylia suszona Prymat

  • oregano

  • Kostki rosołowe Kucharek

    2 szt
  • masło do smażenia

  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa krem warzywno-pomidorowa foto
Obrać wszystkie warzywa. Cebulę i czosnek pokroić. Marchew i pietruszkę zetrzec na tarce o dużych oczkach
Krok 2 - Zupa krem warzywno-pomidorowa foto
Na patelni rozgrzać masło. Zeszklic cebulę, po ok 4 min. czosnek, na końcu wrzucić marchew i pietruszkę. Całość dusić ok 10 min
Krok 3 - Zupa krem warzywno-pomidorowa foto
Warzywa przerzucić do garnka. Włać pomidory. Dolać ok. szklanki wody. Dorzuci zioła, kostkę i gotować ok. 10 min.
Krok 4 - Zupa krem warzywno-pomidorowa foto
Całość zmiksować na gładki krem.
Smacznego!
asiatok
Można podawać z odrobiną śmietany, grzankami, groszkiem ptysiowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 18.01.2016 22:53
Pyszna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat