Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem warzywno-grzybowy z grzankami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna (bez kapusty) mrożona 500 g
ćwiartki z kurczaka 2-3 średnie
koper świeży średni pęczek
natka pietruszki średni pęczek
szczypiorek średni pęczek
grzyby leśne 500 g
ziemniaki kilka średnich
sól i pieprz do smaku
przyprawa w płynie do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku
serek śmietankowy 100 g
grzanki na maśle klarowanym

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem warzywno-grzybowy z grzankami

Ćwiartki z kurczaka zalać zimną wodą, dodać nieco przyprawy warzywnej i ugotować wywar. Odcedzić.
Dodać mrożoną włoszczyznę i mrożone albo świeże grzyby leśne.
Doprowadzić do wrzenia i po chwili gotowania dodać ziemniaki pokrojone w drobną kosteczkę. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać pokrojoną drobno zieleninkę oraz wyciśnięty ząbek czosnku.
Gotową zupę lekko przestudzić, doprawić sporą ilością pieprzu.
Zmiksować z dodatkiem twarogowego serka śmietankowego.

Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 23.01.2017 10:25
fajny przepis
berys18 18.01.2017 14:50
wygląda bardzo smacznie
Futka 18.01.2017 13:20
Pyszna i pożywna zupka :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak