Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem szparagowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi białe 2 pęczki
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 szt
bulion warzywny 3 szkl
ząbek czosnku 3 szt
jogurt grecki 250 gr
oliwa 5 łyżek
koper świeży 1 pęczek
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem szparagowa

Szparagi kroję na kawałki i gotuję w bulionie na półtwardo. Cebulki kroję w kostkę, solę i lekko podduszam na oliwie na patelni, wraz z pokrojonym czosnkiem. Zawartość patelni dodaję do ugotowanych szparagów z bulionem, gotuję do miękkości. Dodaję potem jogurt i blenduję na krem wraz z koperkiem./ Doprawiam do smaku. Można też krem ze szparagów podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 02.03.2017 17:58
bardzo dobra
Róża1 16.08.2016 20:55
moja ulubiona :-).
Megi 30.06.2015 10:02
zupka przepyszna, wiem bo próbowałam:)
mariuszek8 23.06.2015 19:01
pyszniutka!
Franciszek 06.06.2015 12:17
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak