Zupa krem szparagowa

Zupa krem szparagowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi białe

    2 pęczki
  • cebula dymka

    3 szt
  • bulion warzywny

    3 szkl
  • ząbek czosnku

    3 szt
  • jogurt grecki

    250 gr
  • oliwa

    5 łyżek
  • koper świeży

    1 pęczek
  • czarny pieprz mielony Prymat

    do smaku
  • sól ziołowa

    do smaku
  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi kroję na kawałki i gotuję w bulionie na półtwardo. Cebulki kroję w kostkę, solę i lekko podduszam na oliwie na patelni, wraz z pokrojonym czosnkiem. Zawartość patelni dodaję do ugotowanych szparagów z bulionem, gotuję do miękkości. Dodaję potem jogurt i blenduję na krem wraz z koperkiem./ Doprawiam do smaku. Można też krem ze szparagów podawać z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jagódka77

02.03.2017 17:58
bardzo dobra

Róża1

16.08.2016 20:55
moja ulubiona :-).

Megi

30.06.2015 10:02
zupka przepyszna, wiem bo próbowałam:)

mariuszek8

23.06.2015 19:01
pyszniutka!

Franciszek

06.06.2015 12:17
Super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat