Zupa krem szparagowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi

    500 g
  • sól i pieprz

    1 szczypta
  • śmietana

    1-2 łyżka
  • gałka muszkatałowa

    1 łyżeczka
  • groszek ptysiowy

    1 garść
  • koperek

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa krem szparagowa foto
Zagotowujemy szparagi do miękkości w bulionie.
Krok 2 - Zupa krem szparagowa foto
Blederujemy wywar na jednolitą masę. Doprawiamy pieprzem, solą i gałką muszkatołową.
Krok 3 - Zupa krem szparagowa foto
Zaprawiamy łyżką śmietany, dodajemy koper.
Przed podaniem dosypujemy groszek ptysiowy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 15.02.2014 14:20
dobra zupka :)
nogawkuchni 12.02.2014 14:02
Pyszna zupka,świetna propozycja,wygląda smakowicie i z pewnością jest fantastyczna w smaku,krem ze szparagów musi smakować wybornie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat