Zupa krem selerowo marchwiowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    5 szt.
  • seler korzeniowy

    5 łyżek (pokrojony w kosteczkę)
  • por (biała część)

    połowa białej części
  • bulion drobiowy

    800 ml.
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • Imbir mielony Prymat

    1 mała szczypta
  • natka pietruszki

    2 łyżki (siekana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew obrać i pokroić w kostkę. Zalać bulionem i wstawić na gaz. Dodać posiekany por, seler i natkę pietruszki. Gotować ok. 30 min, aż marchew zmięknie. Po tym czasie zmiksować blenderem na gładka masę. Doprawić pieprzem i szczyptą imbiru.
paulette17
Można zrobić kleks z jogurtu lub śmietany.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiktoria29 19.09.2015 20:15
wygląda zachęcająco, lubię zupy kremy więc chętnie spróbuję
Malinka 19.09.2015 14:33
Na pewno smaczny krem :)
cukiereczek 19.09.2015 11:13
bardzo lubię takie kremowe zupy
ilka01 19.09.2015 08:20
pyszności :)
bertpvd 19.09.2015 07:53
Piękna i smaczna xupa
Krystyna32 19.09.2015 07:23
wygląda pysznie
olkaaa 19.09.2015 03:47
Bardzo fajna
Iwusia 18.09.2015 23:21
śliczny kolorek, musi być smaczna
bogusia 82 18.09.2015 21:50
musi być bardzo smaczna:)
Maridka19 18.09.2015 20:42
Ale pyszne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat