Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem pomidorowo-kokosowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 łyżeczka
ząbek czosnku 2 szt
pomidory 1,5 kg
bulion 1 szklanki
mleko kokosowe 200 ml
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
oliwa z suszonych pomidorów 2 łyżki
bazylia świeża
ser mozarella do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem pomidorowo-kokosowa

Masło rozpuścić w garnku, przesmażyć przeciśnięty ząbek czosnku, dodać obrane ze skórki i posiekane pomidory i około szklanki esencjonalnego bulionu warzywnego lub drobiowego. Gotować aż pomidory się rozpadną i lekko zredukują. Dodać pół puszki mleka kokosowego oraz oliwę pomidorową. Doprawić do smaku solą, pieprzem i świeżą bazylią. Zmiksować na gładko. Serwować z groszkiem ptysiowym lub kulkami mini mozarelli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 09.01.2017 18:53
fajna propozycja :-)
AZgotuj 09.01.2017 17:31
pyszna, kremowa zupa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak