Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa (krem) pomidorowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wody 1½ l
kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe) 3
cebula 1
czosnku 5 ząbków
masło do smażenia cebuli
pomidorów 2 puszki
marchewki 2
koncentratu pomidorowego 150 g
sól
pieprz
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
ziół prowansalskich 1½ łyżeczki
śmietana do zupy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa (krem) pomidorowa

Kostki rosołowe wrzucamy do wody i zagotowujemy.

Cebulę siekamy, czosnek wyciskamy i podsmażamy na niewielkiej ilości masła. Gdy się zeszklą dodajemy je do buliony. Pokrojoną marchewkę oraz pomidory (wraz z płynem) wrzucamy do zupy. Dodajemy koncentrat i wszystkie przyprawy.

Gotujemy przez około 30 minut. Po tym czasie miksujemy blenderem i dodajemy śmietanę. Można podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 27.01.2013 18:33
lubię pomidorówkę ale nie robię z kostek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak