Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem pieczarkowo - serowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1,5 litra
pieczarki 200 g
ziemniaki 4 szt.
makaron drobny 100 g
ser topiony 100 (pieczarkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem pieczarkowo - serowa

Pieczarki kroimy na kawałki, dodajemy do bulionu. Wybieramy ok. 4 szt dużych ziemniaków, kroimy w kosteczkę, dodajemy do zupy. Przyprawiamy do smaku. Gdy pieczarki i ziemniaki będą miękkie, dodajemy makaron oraz serek topiony pieczarkowy ( wg mnie najlepszy Hochland ). Całość zagotowujemy aby ser się roztopił. Wychodzi wspaniała zupa krem o ciekawym serowo - pieczarkowym smaku :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 14.02.2012 20:50
super zupka muszę zrobić
romanrafal
romanrafal 09.12.2011 13:43
świetna
Juleczka20 18.11.2011 10:09
musi być smaczna
Ewelina47 11.06.2011 07:41
pycha
owca441 31.05.2011 11:57
apetyczna
caroline1983 12.04.2011 11:26
Muszę wypróbować. Ciekawie sie zapowiada :)
ewelina/bunia 02.04.2011 09:39
polecam
Sylwia88 30.03.2011 11:50
super
Justyna73 17.03.2011 16:04
smakowicie wygląda ta zupa
Krystyna32 02.03.2011 14:40
świetne
agano 01.03.2011 18:02
też miałam wczoraj na obiadek;-)
Kasia77
Kasia77 26.02.2011 16:51
pychotka
pawel6 26.02.2011 07:09
Może być dobra:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak