Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem pieczarkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 300 gram
cebula biała 1 sztuk
masło 50 gram
pieprz
czosnek 2 sztuk
makaron
mąka krupczatka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem pieczarkowa

Kroki postępowania

1
Pieczarki myjemy i kroimy na drobne kawałki.
Krok 1 - Zupa krem pieczarkowa foto
2
Smażymy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek na maśle.
Krok 2 - Zupa krem pieczarkowa foto
3
Następnie dodajemy pieczarki i smażymy, aż staną się miękkie.
Krok 3 - Zupa krem pieczarkowa foto
4
Wlewamy gorąca wodę, dodajemy kostki bulionowe. Całość miksujemy blenderem. Doprowadzamy do zagotowania. Jeżeli zupa będzie za rzadka można dodać mąki ziemniaczanej rozrobionej w zimnej wodzie.
Krok 4 - Zupa krem pieczarkowa foto
5
Zupę podajemy z makaronem lub grzankami.
Smacznego :)
Krok 5 - Zupa krem pieczarkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 11.12.2012 15:50
ajjj zupka pieczarkowa - moja ulubiona :)
agnieszka214 11.12.2012 13:43
bardzo fajna
jasiek 11.12.2012 12:18
niezła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak