Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem pieczarkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 500 gram
seler 1/2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
sól do smaku 2 łyżeczki
pieprz 1 szczypta
cebula 1 szt
śmietanka kremowa 100 ml
groszek zielony 3/4 szklanki
oliwa 2 łyżeczki
sos sojowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem pieczarkowa

Pieczarki i cebulę posiekaj. Rozgrzej w garnku oliwę, wrzuć pieczarki i cebulę, podsmaż. Wlej wodę ok 60 ml i gotuj, dodaj reszte składników bez groszku. Zblanszuj groszek w osolonej wodzie. Zmiksuj zupę na krem, dodaj śmietankę. Na koniec dpdaj groszek. Wymieszaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 13.05.2017 19:34
na pewno pyszna
halina17 08.04.2017 18:23
Lubię zupy krem.
IZABELA29 08.04.2017 17:23
Bardzo smaczna
Konczi 08.04.2017 17:13
Bardzo smaczny krem pieczarkowy
bertpvd 08.04.2017 15:54
Smaczny przepis na krem ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak