Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem paprykowo-pomidorowa

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 sztuka
pomidor 3 sztuki
czosnek 2 ząbki
serek topiony śmietankowy 1 trójkąt
kostka rosołowa 1
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem paprykowo-pomidorowa

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w kawałki.
Paprykę oczyścić z pestek pokroić w kawałki i wrzućić do garnka razem z pomidorami i pokojonym drobna czosnkiem. Zalać je wodą około centymetr ponad nie. Gdy zaczną się gotować wrzucić kostke rosołową. Zmniejszyc ogień i gotować, aż papryka będzie miękka. Wtedy dać serek topiony i wszystko "potraktować" blenderem. Jak będzie za gęsta mozna dolać wody. Doprawić solą, pieprzem i ziołami.
Podawać z grzankami :) Pycha :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 17.04.2014 09:53
moje ulubione smaki,lubię takie zupy !
Rafał10 16.01.2014 08:43
uwielbiam kremy! Piękny kolorek :)
Bernadeta1 04.01.2014 10:08
taka zupka to coś dla mnie
Ola1young 03.01.2014 11:57
bardzo apetyczna zupa ,mniam
Alex_M 05.11.2013 13:32
świetna zupa
Bernadeta1 30.10.2013 09:51
wygląda apetycznie
aniagdz 30.10.2013 08:59
moje smaki:)
Jolie 30.10.2013 07:22
super pomysł, bardzo ładny kolor :)
jussta 29.10.2013 19:43
no pyszna taka zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak