Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem paprykowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 8 szt
cebula 1 szt
sól do smaku
oliwa 2 łyż ( oliwa z białą truflą)
czosnek 2 ząbki
boczek wędzony 6 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem paprykowa

Kroki postępowania

1
Papryki opłukać i upiec, przestudzić.
Krok 1 - Zupa krem paprykowa foto
2
Z papryk zdjąć i odrzucić gniazda nasienne.

Krok 2 - Zupa krem paprykowa foto
3
Posiekaną cebulę i czosnek zeszklić na oliwie, dodać do papryki.
Krok 3 - Zupa krem paprykowa foto
4
Wszystko razem zmiksować, doprawić solą do smaku. Boczek podsmażyć na chrupko i dodać do zupy.

Krok 4 - Zupa krem paprykowa foto
5
Boczek podsmażyć na chrupko i dodać do zupy.
Można podawać również z grzankami.
Krok 5 - Zupa krem paprykowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 17.06.2016 15:16
pyszności :)
Monika-twin 17.06.2016 14:37
pycha danie.
Benita 17.06.2016 10:04
smaczna zupka
ben-ka 17.06.2016 08:47
Z pieczonej papryki jest pyszna !
Wacław 17.06.2016 08:36
moje smaki,pyszna zupa :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak