Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem kartoflana ze świeżym majerankiem
Kroki postępowania
Zupę doprawiamy do smaku jeszcze lubczykiem, pieprzem, pieprzem ziołowym i solą - sól na koniec. Zabielamy śmietaną i miksujemy na gładki krem.
marchewka | 3-4 szt |
pietruszka | 1 szt |
seler | 1/2 szt |
Liść laurowy suszony Prymat | 2-3 szt |
ziele angielskie | 4-5 ziaren |
świeży majeranek | 1 pęczek |
ziemniaki | 6-7 szt |
Liść lubczyku suszony Prymat | 2 łyżeczki |
sól i pieprz | do smaku |
Pieprz ziołowy mielony Prymat | do smaku |
śmietana 30% | 100 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: