Zupa krem jarzynowo-serowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • serek topiony

    2 szt
  • włoszczyzna

    250 g
  • masło

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • sól i pieprz

Dodatkowo

  • grzanki

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa przesmażyć na maśle ok. 5 minut, zalać trzema szklankami wody, dołożyć listek i kilka kulek ziela. Ugotować aż warzywa zmiękną, dodać serki i zmiksować blenderem. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zupę rozlać do miseczek , podawać z natką pietruszki i grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 11.02.2017 13:08
pysznie wygląda
Edita 23.01.2017 10:24
fajny przepis
gosia56 21.01.2017 12:47
na pewno pyszna zupka;)
pestka 20.01.2017 10:53
lubię takie zupki
benka 19.01.2017 07:21
Dziękuję :)
ilka01 19.01.2017 00:22
pychota :)
RenataZ-et 18.01.2017 21:53
super pomysł!
Iwusia 18.01.2017 21:02
wspaniały krem
Bernadeta1 18.01.2017 18:43
smaczna zupka
Marta1986 18.01.2017 18:37
pysznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat