Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa - krem fasolowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 1 szklanka
ząbek czosnku 1
ser żółty
cebula 1
chleb
sól
pieprz
oregano
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa - krem fasolowy

Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy na całą noc. Cebule oraz ząbek czosnku bardzo drobno posieka. Posiekane składniki dodajemy do fasoli i doprawimy do smaku pieprzem, solą oraz oregano. Wszystko razem gotujemy na niedużym ogniu, żeby fasolka zmiękła. Później całość bardzo dokładnie miksujemy i dodajemy do tego żółty ser starty na tarce. Ser żółty rozpuści się w ciepłej zupie. Kromki chleba kropimy na kostkę i podsmażamy na oleju. Krem fasolowy podajemy ze zrobionymi grzankami.;

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 31.12.2011 09:53
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak