Zupa krem fasolowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    1/2 kg
  • woda

    6 szklanek
  • seler

    1/2 szt.
  • cebula biała

    1 szt.
  • marchew

    1 szt.
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • oliwa

    4 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Fasolę namoczyć na noc, następnie ugotować w tej samej wodzie na półmiękko. Włożyć seler, marchewkę, cebulę, natkę pietruszki, oliwę, doprawić do smaku pieprzem i solą i gotować przez pół godziny. Zupę przestudzić , zmiksować i podawać np.: z makaronem pełnoziarnistym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
patryska76 26.02.2014 18:51
Pyszna zupka ;-)
WiktoriaGotuje 26.02.2014 18:51
Pyszna zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat