Zupa (krem) dyniowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • por (biała część)

    5 cm
  • ziemniaki

    1 sztuka
  • seler

    1/4 małego
  • miąższ z dyni

    200 gram
  • koperek

    do smaku
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa (krem) dyniowa foto
Wszystkie warzywa obieramy i płuczemy. Do garnka wkładamy warzywa oprócz dyni i zalewamy wodą by je pokryła. Gotujemy na małym ogniu aż warzywa będą miękkie ok. 40minut.
Krok 2 - Zupa (krem) dyniowa foto
Dynię kroimy w kostkę. Ugotowane warzywa wyjmujemy z wywaru a do niego wkładamy dynię i gotujemy ok. 10-15minut.
Krok 3 - Zupa (krem) dyniowa foto
Do rozgotowanej dyni dodajemy wyjętą wcześniej marchewkę, pietruszkę i ziemniaka. Całość blendujemy na krem.
Krok 4 - Zupa (krem) dyniowa foto
Dodajemy masło i koperek (suszony lub świeży) Mieszamy a po przestygnięciu podajemy maluszkowi :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasiek 03.03.2015 14:46
idealna nie tylko dla dziecia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat