Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem cukiniowo-marchewkowo-ziemniaczana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 400 g
ziemniaki 300 g
marchewka 200 g
woda 100 ml
kostka rosołowa 1 szt
margaryna do smażenia 3 łyżki
sól i pieprz do smaku
przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem cukiniowo-marchewkowo-ziemniaczana

1. Cukinię, marchewkę i ziemniaki pokroić w kostkę.
2. Warzywa podsmażyć na tłuszczu ok 10 min.
3. Warzywa przyprawić do smaku wegetą i pieprzem.
4. Podsmażone warzywa wrzucić do garnka, zalać wodą i gotować do miękkości, wrzucić kostkę rosołową.
5. Zupę zblendować, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak