Zupa krem brzoskwiniowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwinie

    6
  • szalotka

    40 dag
  • papryczka chili

    1
  • gałązka rozmarynu

    1
  • gałązka tymianku

    1
  • liść laurowy

    1
  • śmietana

    20 ml
  • sok brzoskwiniowy

    450 ml
  • masło do smażenia

    1 łyżka
  • wino półwytrawne

    10 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brzoskwinie umyć, papryczkę chili przekroić, oczyścić z pestek, drobno posiekać, podobnie szalotkę. masło rozgrzać na patelni, wrzucić papryczkę i cebule, zeszklić. Dodać 1/3 szklanki wody, wino, wsypać rozmaryn, tymianek i liść laurowy, na końcu dołożyć całe brzoskwinie, dusić kilka minut. Następnie wyjąć owoce, usunąć pestki, dodać śmietanę, sok brzoskwiniowy i wszystko zmiksować. Zupę podawać schłodzoną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 22.04.2011 07:57
smaczna
iwona332 18.09.2010 20:38
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat