Zupa krem borowikowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół

    1,5 l
  • grzyby leśne

    30 dag
  • czosnek ząbki

    2 ząbki
  • śmietana 12%

    200 g
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1 Rosół zagotować, dodać oczyszczone i pokrojone w kostkę grzyby. Gotować około 20 minut. dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
2 Zupę zdjąć z ognia, zblendować. Dodać śmietanę i wymieszać.
3 Zupę ponownie podgrzać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z groszkiem ptysiowym, ryżem lub drobnym makaronem.
Jolcia_90
1. Można użyć bulionu warzywnego 2. Grzyby leśne- tu najlepiej sprawdzają się borowiki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Benita 14.03.2016 14:37
smaczna zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat