Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem borowikowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 1,5 l
grzyby leśne 30 dag
czosnek ząbki 2 ząbki
śmietana 12% 200 g
sól i pieprz

Porada

1. Można użyć bulionu warzywnego 2. Grzyby leśne- tu najlepiej sprawdzają się borowiki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem borowikowa

1 Rosół zagotować, dodać oczyszczone i pokrojone w kostkę grzyby. Gotować około 20 minut. dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
2 Zupę zdjąć z ognia, zblendować. Dodać śmietanę i wymieszać.
3 Zupę ponownie podgrzać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z groszkiem ptysiowym, ryżem lub drobnym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Benita 14.03.2016 14:37
smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak