Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Fasolka szparagowa żółta 30 dag
kalafior 1|3 sztuki
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
liście selera 2 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
sól
pieprz
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem

Fasolkę obrać, pokroić na kawałki, umyć. Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki. Fasolkę oraz kalafiora zalać 1, 2 litra wody. Dodać startą marchewkę oraz pietruszkę. Gotujemy do miękkości warzyw. Doprawić do smaku przyprawami, dodać posiekane liście selera i zmiksować. Rozprowadzić śmietanę w zupie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 17.04.2012 00:01
smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak