zupa krem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 sztuka
  • śmietana

    4 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • mąki pszenna i ziemniaczana

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • warzywny koncentrat smakowy

    2 łyżki
  • pieprz

    - -
  • sól

    - -
  • grzyby świeże

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, wypłukać, osuszyć, drobno pokroić i wraz z posiekaną cebulą zeszklić na maśle. W garnku zagotować litr wody, rozpuścić w niej koncentrat smakowy, dodać grzyby z cebulą, zagotować. Śmietanę wymieszać z mąką pszenną i ziemniaczaną, wlać do zupy, zagotować mieszając. Doprawić zupę sokiem z cytryny, pieprzem i solą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata113 13.08.2011 17:04
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat