Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA KOPERKOWO-BROKUŁOWA P.G.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 3 litr
świeży koper 2 pęczek
śmietana 30% 3 łyżka
brokuły 0,5 sztuka
oregano 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA KOPERKOWO-BROKUŁOWA P.G.

Z gorącego wywaru wyjąć warzywa i,marchewkę pokroić w plastry i wrzucić z powrotem.

Różyczki brokuła dodać do gotującego się wywaru na ok 10 minut, wyciągnąć, ostudzić,poszatkować. Koper również poszatkować i wrzucić wszystko do zupy, gotować ok pół godziny na wolnym ogniu.

Po upływie czasu dodać kurkumę,oregano i śmietanę. Zagotować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak