Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowo- ryżowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso indycze 200 gram
ryż 0.5 szklanki
koperek 1 pęczek
seler 0.5 sztuki
marchew 2 sztuki
por (biała część) 1 sztuka
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
papryka zielona 1\3 sztuki
śmietana 18-procentowa 1 szklanka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szcypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowo- ryżowa

Kroki postępowania

1
Robimy wywar mięsny na mięsie z indyka- gotujemy go 30 minut.
Krok 1 - Zupa koperkowo- ryżowa foto
2
Przygotowujemy pozostałe warzywa użyte w zupie: paprykę zieloną- kroimy ją w paski, seler i marchewkę- obieramy i ścieramy na tarce oraz por , który dodajemy w całości. .
Krok 2 - Zupa koperkowo- ryżowa foto
3
Warzywa dodajemy do gotowego wywaru i gotujemy razem 20 minut. W momencie dodania warzyw wsypujemy też odmierzoną porcje ryżu.
Krok 3 - Zupa koperkowo- ryżowa foto
4
Pod koniec gotowania zupy dodajemy śmietanę oraz przyprawy: pieprz, ostrą paprykę. Koperek siekamy i dodajemy do zupy. Zupę zagotowujemy i serwujemy gorąca.
Krok 4 - Zupa koperkowo- ryżowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 06.04.2014 08:12
na obiadek w sam raz
Zdzisław 05.04.2014 23:41
dla mnie smaczna potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak