Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa z ryżem

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion drobiowy 1,5 litra
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy kawałeczek
koperek 1 pęczek
ryż 1/2 szkl
śmietana 18 proc 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa z ryżem

Do bulionu drobiowego dodajemy starte na tarce o dużych oczkach marchewkę, pietruszkę oraz mały kawałek selera. Następnie dodajemy drobno posiekany koperek, gotujemy na wolnym ogniu ok 30 min. Do zupy wsypujemy ryż, gotujemy ok. 15-20 min, do momentu, aż ryż będzie miękki. Do śmietany dodajemy 3 łyżki zupy, dokładnie mieszamy. Tak zahartowaną śmietanę wlewamy do zupy, chwilę podgrzewamy ( nie doprowadzamy do zagotowania). Na koniec przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i magii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 28.01.2016 23:46
Super zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak