Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa z lanym ciastem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 1 sztuka
koper świeży 1 pęczek
ziemniaki 4 sztuki
marchew 2 sztuki
jajko 2 sztuki
mąka 4 łyzki
smietana 18% 0,5 szklanki
czosnek ząbki 2 sztuki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1\3 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa z lanym ciastem

Kroki postępowania

1
Robimy wywar na podudziu z kurczaka. Gotujemy go 30 minut.
Krok 1 - Zupa koperkowa z lanym ciastem  foto
2
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do wywaru. Gotujemy 15 minut.
Krok 2 - Zupa koperkowa z lanym ciastem  foto
3
Po tym czasie do zupy dodajemy potartą na grubych oczkach marchew i gotujemy kolejne 10 minut. Dodajemy przyprawy: pieprz ziołowy, sól, przeciśnięty czosnek.
Krok 3 - Zupa koperkowa z lanym ciastem  foto
4
Koperek siekamy . Jajka mieszamy z mąka.
Krok 4 - Zupa koperkowa z lanym ciastem  foto
5
Do zupy dodajemy śmietanę i posiekany koperek.
Krok 5 - Zupa koperkowa z lanym ciastem  foto
6
Następnie dodajemy lane ciasto....
Krok 6 - Zupa koperkowa z lanym ciastem  foto
7
i zagotowujemy zupę . Smacznego :)
Krok 7 - Zupa koperkowa z lanym ciastem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 31.01.2015 23:27
Świetna zupa :)
smakołyk 31.01.2015 22:04
Często serwuja taka zupke u mnie w pracy, pycha
Sroczka 31.01.2015 22:00
Ale pyszna zupka, zjadłabym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak