Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa z jajkiem i rozmarynem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koperek świeży 1 pęczek
świeży rozmaryn 3 gałązki
śmietana 12% 5 łyżek
wywar warzywny 4 szklanki
mąka pszenna 1 łyżka
mleko 300ml
sól
Pieprz biały mielony Prymat
jajko 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa z jajkiem i rozmarynem

Koperek drobno siekamy. Do wywaru warzywnego wlewamy mleko i zagotowujemy razem z gałązkami rozmarynu. Po 15 minutach od zagotowania wyciągamy rozmaryn. W tym momencie wrzucamy do naszej zupy posiekany koperek. Mąkę pszenną dokładnie mieszamy ze śmietaną i kilkoma łyżkami zupy, hartując ją. Wlewamy do zupy stale mieszając, żeby nie porobiły się grudki. Gotujemy wszystko razem jeszcze około 15 minut. Doprawiamy solą i białym pieprzem. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo, przekrojonym na pół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 18.02.2014 12:54
smaczna zupka
adelajda 09.12.2013 12:42
zupy koperkowej nigdy nie gotowałam, czas spróbować :)
Gabi44 01.12.2013 14:53
Nie jadłam,ale mam apetyt na nią.
Alex_M 01.12.2013 13:44
nigdy nie jadłam koperkowej z jajkiem, świetny pomysł ! :)
Magula 01.12.2013 00:23
fajna zupka
Mysiunia 30.11.2013 23:29
smaczna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak