Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa z cukinią

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 1,5 litra
cukinia 2 sztuki
marchew 1 sztuka
koper świeży 2 pęczki
sól do smaku 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa z cukinią

Przygotowujemy bulion warzywny (może być też np.na korpusie drobiowym) lub rosół
Cukinię i marchew dokładnie myjemy i szatkujemy na tarce o średnich oczkach. Starte warzywa wrzucamy do bulionu i gotujemy kilka minut, aż zmiękną. Na końcu do zupy dodajemy posiekany drobno koperek i jeszcze chwile gotujemy. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 10.02.2016 00:10
szybka i zdrowa zupka
Adamorek 09.02.2016 17:05
zdrowa, lekka zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak