Zupa koperkowa Jagódki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    3 l.
  • marchewka

    2 szt.
  • pietruszka

    1 szt.
  • seler

    wg uznania
  • por

    wg uznania
  • ziemniaki

    3 szt.
  • jajko ugotowane na twardo

    3 szt.
  • śmietana

    1/2 szkl.
  • mąka

    1 łyżka
  • koperek

    6 łyżek
  • sól do smaku

  • pieprz

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Włoszczyznę i ziemniaki pokroić i zalać wodą. Posolić i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania zupę zaprawić śmietaną roztrzepaną z mąką. Wymieszać. Wkroić ugotowane jajka. Przed podaniem posypać drobno pokrojonym koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paniusiaewa 02.09.2016 17:25
uwielbiam.
berys18 25.08.2016 07:40
fajna zupka
Malgorzata549 11.06.2015 10:33
pyszny pomysł
IwonaKa 07.06.2015 11:15
pyszna zupka
Pani Domu 13.04.2015 18:07
smaczna i pachnąca
Izabela28 27.03.2015 11:30
pyszności, uwielbiam zapach koperku:)
Granita 03.09.2014 08:35
pachnie z daleka:);uwielbiam koperek, więc zupę koperkową tym bardziej
Klausia 22.07.2014 19:24
lubię taką zupę :)
gacopierz23 12.06.2014 18:51
lubię ten smak
Ola1young 26.05.2014 16:44
ja tez lubie koperkową

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat