Zupa koperkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    10 szt
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1/2 szt
  • woda

    1 litr
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 szt
  • ziele angielskie

    4 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • koperek

    1 pęczek
  • śmietana 18 proc

    200 ml
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • przyprawa uniwersalna

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Marchew, pietruszkę oraz selera ścieramy na tarce o drobnych oczkach wlewamy wodę. Do zupy wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy warzywa zmiękną dodajemy przyprawę uniwersalną oraz posiekany koperek. Mąkę mieszamy ze śmietaną dolewamy 4 łyżki wody i 4 łyżki gorącego wywaru i zagęszczamy zupę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 24.06.2017 12:12
moja też ulubiona
anka1988 24.06.2017 11:04
moja ulubiona w lecie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat