Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
woda 1 litr
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 4 szt
sól i pieprz do smaku
koperek 1 pęczek
śmietana 18 proc 200 ml
mąka pszenna 2 łyżki
przyprawa uniwersalna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Marchew, pietruszkę oraz selera ścieramy na tarce o drobnych oczkach wlewamy wodę. Do zupy wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy warzywa zmiękną dodajemy przyprawę uniwersalną oraz posiekany koperek. Mąkę mieszamy ze śmietaną dolewamy 4 łyżki wody i 4 łyżki gorącego wywaru i zagęszczamy zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 24.06.2017 12:12
moja też ulubiona
anka1988 24.06.2017 11:04
moja ulubiona w lecie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak