Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 3 sztuki
ryż 1 mały woreczek
woda 1,5 litra
śmietana 18 proc 1 opakowanie
koperek 1 pęczek
pietruszki 1 pęczek
cebula 1 sztuka
marchew 1 sztuka
sól do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa

Wszystkie jarzyny (marchew, cebula, ziemniaki) pokroić w kostkę, zalać wodą, dodać szczyptę soli i kostkę bulionową. Zagotować. Włożyć woreczek ryżu i gotować ok. 20 minut. Pod koniec zatrzepać śmietaną, dać pokrojony koperek i pietruszkę. Przyprawić do smaku Kucharkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 16.02.2013 15:11
bardzo ciekawi mnie jej smak
andzia123 16.03.2012 16:56
lubię
Jodaj 08.01.2012 14:27
przepyszna ta zupka :)
iwa643 23.06.2011 06:26
bardzo pyszna
KasiaK90 22.04.2011 23:22
bardzo lubię
ElizaT 21.01.2011 18:28
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak