Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 6 łyżek
skrzydełka kurczaka 2 szt
pietruszka 1 szt
marchewka 2 szt
seler 1/2 szt
śmietana 3 łyżki
woda 2 litry
koperek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa

Kroki postępowania

1
Zagotować w garnku wodę. Posolić. Umyte skrzydełka wrzucić do wrzącej wody i gotować je około 45 minut.
Krok 1 - Zupa koperkowa foto
2
W międzyczasie, gdy mięso się gotuje, zetrzeć marchewki, pietruszkę i seler na tarce o grubych oczkach.

Dodać do garnka ryż oraz warzywa. Gotować około 15 minut od czasu do czasu mieszając.
Krok 2 - Zupa koperkowa foto
3
Dodać do zupy oczyszczony i posiekany koperek. Gotować 5 minut.

Odlać do szklanki trochę zupy, dodać do niej śmietanę, wymieszać i wlać do garnka. Doprowadzić do wrzenia.

Smacznego :)
Krok 3 - Zupa koperkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 04.12.2013 08:15
na pewno pyszna zupka
kuklik 01.10.2013 09:04
uwielbiam takie zupki
mic 11.06.2013 13:13
bardzo lubię zupki
ONY_za_kare 03.04.2013 00:05
fajna zupka
Laila2786 25.03.2013 13:21
lubię taki zupki
mela25 28.02.2013 10:27
pyszna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak