Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Bardzo lubię koperek jako dodatek do różnych dań, tym razem to on jest głównym bohaterem. Zupa jest delikatna w smaku z wyraźnym charakterystycznym smakiem koperku. Danie jest także lekkostrawne, przygotowane na skrzydełkach drobiowych. Taką zupkę mogą jeść nawet niemowlaki

Składniki:

Na zupę

skrzydełka kurczaka 3 szt.
ziemniaki 0.5 kg
marchew 1 szt.
pietruszka 0.5 szt.
por 0.5 szt.
kostka rosołowa Kucharek 3 szt.
koperek 1 pęczek
sól 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
kwaśna śmietana 6 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa

Skrzydełka umyć i zalać 2 litrami wody, zagotować, gdy się zagotuje zdjąć z powierzchni wody szumy. Warzywa obrać, umyć i pokroić w cienkie paseczki, dodać do zupy i gotować przez 30 minut. Następnie dodać obrane, umyte i pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Zupę doprawić i zdjąć z ognia. Dodać koperek. Zupę podawać że śmietaną. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak