Zupa koperkowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Bardzo lubię koperek jako dodatek do różnych dań, tym razem to on jest głównym bohaterem. Zupa jest delikatna w smaku z wyraźnym charakterystycznym smakiem koperku. Danie jest także lekkostrawne, przygotowane na skrzydełkach drobiowych. Taką zupkę mogą jeść nawet niemowlaki

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na zupę

  • skrzydełka kurczaka

    3 szt.
  • ziemniaki

    0.5 kg
  • marchew

    1 szt.
  • pietruszka

    0.5 szt.
  • por

    0.5 szt.
  • kostka rosołowa Kucharek

    3 szt.
  • koperek

    1 pęczek
  • sól

    2 szczypty
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • kwaśna śmietana

    6 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydełka umyć i zalać 2 litrami wody, zagotować, gdy się zagotuje zdjąć z powierzchni wody szumy. Warzywa obrać, umyć i pokroić w cienkie paseczki, dodać do zupy i gotować przez 30 minut. Następnie dodać obrane, umyte i pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Zupę doprawić i zdjąć z ognia. Dodać koperek. Zupę podawać że śmietaną. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat