Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Na zupę
-
skrzydełka kurczaka
3 szt. -
ziemniaki
0.5 kg -
marchew
1 szt. -
pietruszka
0.5 szt. -
por
0.5 szt. -
kostka rosołowa Kucharek
3 szt. -
koperek
1 pęczek -
sól
2 szczypty -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta -
kwaśna śmietana
6 łyżki
Sposób przygotowania
Skrzydełka umyć i zalać 2 litrami wody, zagotować, gdy się zagotuje zdjąć z powierzchni wody szumy. Warzywa obrać, umyć i pokroić w cienkie paseczki, dodać do zupy i gotować przez 30 minut. Następnie dodać obrane, umyte i pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Zupę doprawić i zdjąć z ognia. Dodać koperek. Zupę podawać że śmietaną. Smacznego!
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się