Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kokosowa z okrą i chili

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1 Litr
mleko kokosowe 1 Puszka
papryczka chili Średnia
sól do smaku
ryż ugotowany dowolna ilość
kolendra duży pęczek
imbir Galangal do smaku

Porada

Zamiast konserwowej okry (piżmian, gombo, ketmia) można wykorzystać mrożony produkt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kokosowa z okrą i chili

Rosół zagotować z drobno posiekaną papryczką chili i galangalem.
Dodać mleko kokosowe i całość doprawić do smaku.
Okrę odcedzić i przepłukać pod bieżącą wodą. Pokroić dowolnie i dodać do zupy.
Krótko zagotować, połączyć z ugotowanym ryżem i sporą ilością posiekanej zielonej natki kolendry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak