Zupa klopsowa z koperkiem i ziemniakami

Zupa klopsowa z koperkiem i ziemniakami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0,5 kg (z łopatki)
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    0.5 łyżeczki
  • jajko

    1 sztuka
  • kasza manna

    1 płaska łyżeczka
  • czosnek

    2 ząbki
  • ziemniaki

    3 sztuki
  • marchew

    2 sztuki
  • por

    1 \ 3 sztuki
  • seler

    0,5 sztuki
  • czosnek

    3 ząbki
  • koperek

    1 łyżeczka
  • śmietana kremowa 30%

    1 szklanka
  • ziele angielskie całe

    3 ziarna
  • majeranek

    1 szczypta
  • przyprawa do mięsa mielonego

    0,5 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa klopsowa z koperkiem i ziemniakami foto
Do miski przekładamy mięso mielone , dodajemy jajko, przyprawy: kucharka, przyprawę do mięsa mielonego, pieprz, czosnek. Wszystkie składniki mieszamy. Na końcu dodajemy kasze manna.
Krok 2 - Zupa klopsowa z koperkiem i ziemniakami foto
Przygotowujemy warzywa : ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, pietruszkę i marchewkę obieramy i trzemy na tarce. Seler i por obieramy i myjemy.
Krok 3 - Zupa klopsowa z koperkiem i ziemniakami foto
Z doprawionego mięsa formujemy pulpeciki . W garnku zagotowujemy wodę i dodajemy do niej pulpety. Jednocześnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy pulpety 20 minut.
Krok 4 - Zupa klopsowa z koperkiem i ziemniakami foto
Dodajemy resztę warzyw : potartą marchewkę i pietruszkę oraz por w całości. Zupę gotujemy jeszcze przez 15 minut.
Krok 5 - Zupa klopsowa z koperkiem i ziemniakami foto
Na samym końcu dodajemy przyprawy : sól, pieprz, ziele angielskie, majeranek oraz czosnek. Dodajemy także posiekany koperek oraz szklankę śmietany kremówki. Zagotowujemy zupę i podajemy gorącą.
Krok 6 - Zupa klopsowa z koperkiem i ziemniakami foto
Zupkę klopsową serwujemy gorącą, przybraną listkiem świeżej mięty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kornelcia

01.04.2014 23:24
też często taką robię

Kuchenka

10.02.2014 10:44
fajnie wygląda

Malinka

07.02.2014 08:55
Treściwa taka zupa :)

aniagdz

06.02.2014 18:53
wooww musi być pyszną:D

idealme

06.02.2014 18:26
zupka pierwsza klasa!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat