Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kartoflana tymiankowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6 szt
pietruszka 1 szt
marchew 1 szt
masło 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
mąka 1 łyżka
śmietana 12% 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kartoflana tymiankowa

Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obieramy. Następnie kroimy w kosteczkę. Na dużej patelni podsmażamy warzywa na masełku. W garnku zagotowujemy wodę dodajemy liść laurowy . Dodajemy przyprawę uniwersalną. Na patelni kiedy warzywa już się lekko podsmażyły dodajemy łyżkę mąki i mieszamy. Następnie podlewamy szklanką wywaru z garnka i mieszamy. Taką mieszankę z zasmażką wlewamy do garnka. Gotujemy. Dodajemy pieprz i dużo tymianku. Zaciągamy śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna17 08.04.2013 20:26
ciekawy przepis...chyba wypróbuję...
msmors 08.04.2013 13:52
ciekawy przepis
EnoBeno 08.04.2013 11:03
pyszna zupka
David 08.04.2013 10:52
ale smaczna, mniam
wiola333 08.04.2013 10:39
bardzo smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak