Zupa - kapuśniak

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    500 gram
  • woda

    2 litry
  • cebula

    1
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ziemniaki

    250 gram
  • olej do smażenia

    2 łyżki
  • marchewka

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę posiekaj drobniutko i zeszklij na patelni z rozgrzanym olejem. Kapustę kiszoną pokrój i dodaj do smażącej się cebuli. Duś pod przykryciem około 15 minut. Ziemniaki obierz i pokrój na mniejsze kawałki, marchewkę obierz i pokrój w plastry. Do gotującej się wody z ziemniakami i marchewką dodaj boczek z kością dla aromatu, podduszoną kapustę z cebulą i gotuj około 30 minut. Na koniec dodaj sól i pieprz do smaku.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat