Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kapuściano-cukiniowa

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewki 2 sztuki
seler korzeniowy 50 g
por 10 dkg
olej do smażenia
ziemniaki 4 duże sztuki
kapusta pekińska 1/4 małej główki
cukinia 1 mała sztuka
bulion drobiowy 2,5 l
koncentrat pomidorowy 60 g
majeranek 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
przyprawa uniwersalna wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kapuściano-cukiniowa

Kroki postępowania

1
Marchewki obrać, pokroić w półplasterki. Seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por oczyścić, drobno pokroić.
Krok 1 - Zupa kapuściano-cukiniowa foto
2
Przygotowane warzywa wrzucić na rozgrzany w garnku olej. Smażyć, co chwilę mieszając, ok. 10 minut.
Krok 2 - Zupa kapuściano-cukiniowa foto
3
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę.
Krok 3 - Zupa kapuściano-cukiniowa foto
4
Kapustę poszatkować. Cukinię umyć, pokroić w kostkę razem ze skórką.
Krok 4 - Zupa kapuściano-cukiniowa foto
5
Cukinię, ziemniaki i kapustę wrzucić do podsmażonych warzyw w garnku. Wymieszać, podsmażać jeszcze 2-3 minuty.
Krok 5 - Zupa kapuściano-cukiniowa foto
6
Wlać bulion i zagotować. Gotować do miękkości wszystkich warzyw.
Krok 6 - Zupa kapuściano-cukiniowa foto
7
Do zupy dodać koncentrat pomidorowy, majeranek i trochę pieprzu.
Krok 7 - Zupa kapuściano-cukiniowa foto
8
Gotować jeszcze ok. 2 minuty. Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.
Krok 8 - Zupa kapuściano-cukiniowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 25.05.2014 13:14
Fajna pożywna zupka :-)
Alex_M 25.05.2014 11:03
dobra zupka :)
kornelcia 24.05.2014 23:23
skład bardzo mi odpowiada..musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak