Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kapuściana z kaszą jęczmienną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 20 dag
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
ziemniaki 2 szt
kostka rosołowa 1 szt
kiełbasa 15-20 dag
cebula 1 szt
kasza jęczmienna 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
lubczyk 1 szt
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kapuściana z kaszą jęczmienną

Kapustę poszatkować. Pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Marchewkę i ziemniaki obrać. Ziemniaki pokroić w kostkę, marchewkę w pół krążki. Cebulę drobno posiekać. W rondelku rozgrzać olej, wsypać przygotowane warzywa, podsmażyć. Następnie wlać 1,5-2 l gorącej wody, dodać liść laurowy, obraną z osłonki pokrojoną kiełbasę, kostki rosołowe i gałązkę lubczyku. Zagotować wsypać kaszę i gotować do miękkości (około 20-25 minut) Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę przed podaniem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 09.02.2014 17:29
Wygląda apetycznie.
olkaaa 29.04.2013 07:38
muszę spróbować
romanrafal
romanrafal 24.01.2013 17:56
smaczna
Alex_M 24.01.2013 09:54
musze wyprobowac
cukiereczek 24.01.2013 08:06
doskonała
angelika14 24.01.2013 01:43
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak