Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kapuściana z cukinią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 1 litr
kapusta 20 dkg
cukinia 20 dkg
marchewka
pietruszka
seler 1/4
pieprz 5 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 2
sól
przyprawa do zup
natka pietruszki
koper 1 łyżeczka
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kapuściana z cukinią

Oczyszczoną cukinię z miąższu ścieramy na tarce o grubych oczkach. Obrane jarzyny też ścieramy. Kapustę siekamy. Umytą natkę pietruszki i koperek siekamy. Do garnka dajemy wodę, liście laurowe, ziele angielskie i ziarenka pieprzu. Doprowadzamy do wrzenia. Jak będzie się gotować dodajemy posiekaną kapustę, starte jarzyny oraz cukinię i natkę pietruszki. Gotujemy do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodajemy posiekany koper i doprawiamy do smaku solą i przyprawą do zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 25.01.2014 09:16
smaczna zupka
Dorian 11.12.2013 08:17
pyszna zupka
berys18 08.12.2013 09:18
z chęcią zjadłabym taką zupkę
pajbek 04.09.2013 22:14
Fajna zupka :-) takiej nie jadłam
caralajna 15.08.2013 08:43
na pewno smaczna
Wafelek2601 20.10.2012 18:11
smaczne
mirosława4 03.09.2012 19:03
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak