Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kapuściana

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała ok 1/4 główki
ziemniaki 7 szt
cebula 1/2 szt
udka kurczaka 2 szt
fasola czerwona z puszki 1 op
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól i pieprz
przyprawa gyros
mąka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kapuściana

Kapustę szatkujemy ,zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i płuczemy. Wrzucamy do kapusty. Dodajemy przyprawy i gotujemy.
Mięso myjemy, osuszamy i oprószamy przyprawą do gyrosa, obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Kroimy na dość duże kawałki i wrzucamy do zupy, dodajemy też fasolę .
Doprawiamy koncentratem i przyprawami. Razem chwilę gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak