Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kapuściana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
marchew 0,5 kg
ziemniaki 0,5 kg
cebula 2 szt
margaryna 10 dag
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
kiełbasa cienka 20 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kapuściana

Kapustę poszatkować, obrane ziemniaki i marchewki pokroić w talarki, cebulę w piórka. Cebulę obsmażyć w połowie margaryny, dodać warzywa (kapustę, marchew, ziemniaki), przyprawy, pół litra wody, kostkę rosołową. Gotować pod przykryciem 40 minut. Kiełbasę pokroić w plasterki i obrumienić na reszcie tłuszczu. Rumianą dodać do zupy. Na końcu dodać gałkę muszkatołową, doprawić solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 15.11.2013 21:02
smaczna zupa
romanrafal
romanrafal 23.06.2012 17:08
smaczna
olkaaa 14.01.2012 15:27
lubię
Mirka-Ludomila 23.10.2010 01:28
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak